Főoldal / Fotótár / Alapítványunk munkája képekben /

Alapítványunk munkája 2008-ban

Barcsay megemlékezés Katonában

2008. április 6-án Katona jeles szülötte, Barcsay Jenő festőművész tiszteletére tartottunk megemlékezést a református templomban, halálának huszadik évfordulója alkalmából.

Templomtakarítás Magyarsárdon

2008. április 17-én a kolozsvári református teológusok kis csoportjával, szerszámokkal felszerelkezve indultunk a Türétől északra fekvő kalotaszegi Magyarsárdra.

Szórványmisszió 2008

2008. július 4-13 között zajlott a Diaszpóra Alapítvány és a Hunyad megyei lelkipásztorok - Batizán Attila (Rákosd) és Les Zoltán (Petrilla-Lónya) által szervezett szórványmisszió. A missziós csoport Alpestesen, Csernakeresztúron, Petrillán, Lónyán, Hosdáton, Kalánban és Rákosdon végzett gyülekezeti szolgálatot.

Lelkészek javították a mezőújlaki templomot

2008. szeptember 1–3-án Zöld György székelyvajai lelkész szervezésében 12 lelkipásztor közmunkában újította fel a Földes Károly lévita lelkész által építetett, évtizedek óta romos mezőújlaki templomot. A munkálkodásban részt vevők ezalatt nemcsak a helyi három lelkes gyülekezet, de a köbölkúti anyaegyház vendéglátását is élvezték.

Szórványvasárnap

2008. szeptember 21-én Szórványvasárnapot szervezett a Felső-Maros menti marosvécsi gyülekezet. Benkő Mihály helyi lelkipásztor előző gyülekezetének, a mezőörményesi missziós egyházközségnek híveit látta vendégül, hogy a tömbben élők megismerkedjenek a mezőségi szórvánnyal.

Tanulmányi kirándulás Nagybánya - Kővár vidékén

2008. szeptember 25-28. között a Diaszpóra Alapítvány szervezésében kolozsvári teológusok tanulmányi kiránduláson jártak Máramaros megyében, a hajdani Kőváron.

16. Czelder - Földes szórványdíj átadó ünnepség

Helyszín: Gyulafehérvár
Időpont: 2008. október 4.
Czelder Márton díjazottak: Szilágyi Endre szászvárosi és Vass Árpád ny. mihályfalvi református lelkipásztor
Földes Károly díjazott: Legendi Margit zalatnai presbiter asszony

Adventi szolgálatok Hunyad megyében

2008. november 30-án, advent első vasárnapján, a Diaszpóra Alapítvány missziót szervezett a Protestáns Teológiai Intézet hallgatóival Hunyad megyébe. Szolgálatunk állomásai voltak: Lupény, Petrilla-Lónya, Rákosd, Gyalár, Alpestes és Hosdát.

Megújulóban a verespataki református templom

Megújulóban van a verespataki református templom is. A három magyar templomos Verespatak templomait lassan-lassan sikerül felújítani.

Tanuld újra az anyanyelvet!

Dél-romániai magyaroknak indít magyar nyelvtanfolyamot egy kolozsvári egyesület.

Délutáni oktatással vonzóbb a magyar iskola a szórványban

Több szórványtelepülésen indul be a jövő tanévtől a régóta várt délutáni oktatási program. A magyar kormány által támogatott projekt...

Megújulóban a verespataki református templom

Közel két év a dévai magyarság szolgálatában - Elköszönt a Petőfi-ösztöndíjas Virág Ádám

Virág Ádám magyarországi Petőfi-ösztöndíjas fiatal 2017 szeptembere és 2019 májusa között a Délnyugat-Erdélyi Unitárius Egyházközség...

Gyülekezeti találkozó Nagyölyvesen

Gyülekezeti találkozó Nagyölyvesen - 2019. május 25.