Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal /

Hírek, beszámolók

„Gyöngyhalászatról” Kolozsváron

„Gyöngyhalászatról” Kolozsváron

A régóta esedékes kerekasztal-beszélgetést, a Járosi Andor Keresztyén Kulturális Műhely szervezésében 2015. június 25-én tartották, a Lutheránus Püspökség Argay György Gyülekezeti Termében. A külhoni magyarság szórványoktatás kérdéseiről címet viselő találkozón Vetési László a szórványoktatás jelenlegi helyzetéről tartott vitaindító bemutatót.

Magyar Örökség Díjas a Vasárnapi Iskola Mozgalom

Magyar Örökség Díjas a Vasárnapi Iskola Mozgalom

2015. június 20-án a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében a Vasárnapi Iskola Alapítvány Önkéntes Szórványszolgálata Magyar Örökség Díjban részesült, s ezzel bekerült a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumába. Az elismerést Benkei Ildikó vette át, a tevékenységükről szóló méltatást Vetési László kolozsvári szórványügyi biztos, református lelkész tartotta.

III. Magyarigeni Kiscserkésztábor

III. Magyarigeni Kiscserkésztábor

Szász Csaba magyarigeni református lelkész fotóriportja a 2015. június 12-14. között megszervezett III. Magyarigeni Kiscserkésztáborról.

Pünkösd a Borsa völgyében

Pünkösd a Borsa völgyében

A Szentlélek eljövetelének ünnepén Vetési László a Borsa völgyébe látogatott. Az ünnep három napja alatt felkereste Bodonkút, Kolozsgyula, Csomafája, Magyarmacskás, Kisesküllő és Ördögkeresztúr református gyülekezeteit.

6. Hunyad Megyei Magyar Napok, 6. Nap

6. Hunyad Megyei Magyar Napok, 6. Nap

Tegnap, 2015. május 6-án, a Hunyad Megyei Magyar Napok keretében, Vetési László „A vallási és nyelvi együttélésünk érdekességei Erdélyben” címmel tartott vetítéssel egybekötött előadást a dévai Dávid Ferenc Unitárius Szórványközpontban. Az alkalom házigazdája Koppándi-Benczédi Zoltán lelkész, szervező volt.

Presbiteri konferencia Marosugrán

Presbiteri konferencia Marosugrán

2015. április 18-án, szombaton Marosugrán tartották a Maros-völgyi körzet presbiteri tanácskozását. Ezen Csorbai Loránd magyardellői lelkész prédikált, majd Vetési László tartott előadást „Szórványhelyzet és -feladatok a Maros völgyében" címmel. Az együttlétet kiértékelő beszélgetés követte, majd a marosugrai Haller kastélyszállóban elfogyasztott közös ebéd zárta.

Húsvéti utak - 2015

Húsvéti utak - 2015

Nagypénteken Kolozsvár környékén jártam, Lozsárdon és Tötörön. Húsvétra hazautaztam Bögözbe, Udvarhelyre, onnan indultam kora reggel Bürkösre, majd a Kis-Küküllő mentén érkeztem haza.

Zsike néni

Zsike néni

Ma, 2015. február 26-án 14 órától Budapesten az Óbudai temetőben temetik Fodor Erzsike nénit.
A vigasztalás Igéjét lelkipásztora, Sajószentandrás és Sajóudvarhely lelkésznője, Csurkáné Molnár Helén végzi.
A 2002. június 15-i templomszentelésen készült néhány képpel áldozzunk egy percet Zsike néni emlékének.

A komlódi „szerelmes ház”

A komlódi „szerelmes ház”

„Julcsuka gyere vissza!” Így hívja verses imákban elveszített magyar feleségét egy román tanító. Február 21 az anyanyelv világnapja. Rendhagyó képsorokkal köszöntöm Anyanyelvünket és az egy hete ünnepelt család és szerelmesek napját a Beszterce megyei „aligmagyarságú" Komlódról.

Egyetemes imahét 2015 (Frissítve!)

Egyetemes imahét 2015 (Frissítve!)

Ha január, akkor kezdődik az egyetemes imaheti szolgálatok végtelen sora. Ebben az évben gyülekezetekkel, lelkészekkel, hívekkel a Jákób kútját üljük körül: adj nekem élő vizet!

Előző 1 ... 12131415161718 ... 26 Következő

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Maros megye 13.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, közös múlt a Székely Mezőségen.

Friss anyagok

Elhunyt Szántó Sándor János râmnicu-vâlcea-i lelkipásztor

"Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg." Zsolt,...

feltöltve 4 hónapja

Elhunyt Fazakas Csaba Temesvár Belvárosi lelkipásztor és volt esperes

"Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, igaz Isten!" Zsolt 31,6  

feltöltve 4 hónapja

Arcok a szórványból. Búcsú az Opel Fronterától

A leghűségesebb baráttól és a legjobb testvértől szoktunk elbúcsúzni úgy, ahogy mi vasárnap búcsút vettünk az Opel Fronterától. 

feltöltve 4 hónapja

Királyföld templomai - Darlac

A Szeben megyei Darlac Erzsébetvárostól tizennyolc kilométerre fekszik. Az azonos nevű községség központja. Lutheránus temploma a XV. század...

feltöltve 7 hónapja

Darlac

feltöltve 7 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro