Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal / Szórványtallózó / Arad megye /

Ágya

Az Úr jóvoltából „soha nem fogyott ki a liszt és az olaj”

Az Úr jóvoltából „soha nem fogyott ki a liszt és az olaj”

Vasárnap, a belülről teljesen felújított ágyai református templomban tartott hálaadó istentiszteleten nt. Farkas Zsolt egyházkerületi tanácsos, pályázati referens, igehirdetésében Pál apostolnak a korintusbeliekhez írt I. levele IV. fejezetének az V. verséből kiindulva, örömének adott hangot, amiért az Aradi Egyházmegyében újabb templom felújítását ünnepelhetik. Ennek a fényét emelik az úrasztala előtt égő adventi gyertyák, amelyek hirdetik: közel a világ világossága. Isten megdicséri mindazokat, akik az Ő szolgálatában állnak, akik erőt, energiát, anyagiakat nem sajnálva, áldozatokat hoztak azért, hogy a felújított templomban zavartalanul, meghitt környezetben együtt lehessenek a hívek.

Életterem, hol Istennel élet, terem

Életterem, hol Istennel élet, terem

Szeptember 7 és 13 között Életterem, hol Istennel élet, terem címmel került megszervezésre a vakációs gyermek bibliahét az Ágyai Református Egyházközségben. A naponta 11 órától kezdődött foglalkozásokra már a korai órában gyülekezett a résztvevők lelkes csapata és a hangulatkeltő játékok ideje alatt szívesen dúdolták a szépen megtanult, Istent dicsérő gyermekdalokat.

Országos EMKE-díj Erdős Mártának

Országos EMKE-díj Erdős Mártának

Szombaton délután szervezték meg a III. Ágyai Néptáctalálkozót.

Második ír hét Ágyán

Második ír hét Ágyán

Az elmúlt tíz napban Ágya lakossága 12 fiatallal bővült, vezetőjük Jamie McMillan és Rachel McQueen, akik Észak-Írországból érkeztek az Exodus program keretén belül, melynek célja, hogy a keresztyén fiatalok megismerhessenek más kultúrában élő közösségeket, önkéntes szolgálatukkal segítsék a gyülekezetben folyó munkát és az egymás hite által való épülést.

Vallásórások farsangi délutánja Ágyán

Vallásórások farsangi délutánja Ágyán

Február 15-én első alkalommal került megrendezésre az Ágyai Református Egyházközségben a vallásórások farsang jegyében szervezett családi délutánja. A rendezvénnyel a szervezők szerettek volna betekintést nyújtani a gyülekezetben folyó gyermek- és ifjúsági munkába, s a közös programokkal közelebb hozni a különböző generációkat, felhívni a figyelmet a család és a gyülekezeti közösség fontosságára.

Ágyán ápolja a székely fafaragás hagyományait

Ágyán ápolja a székely fafaragás hagyományait

Az ágyai református parókia udvarát a közösségi ház építésével párhuzamosan parkosították. A rendszeresen nyírt pázsitot a kert felől székely motívumokkal, a reformáció szimbólumával, a kehellyel, illetve tulipánnal ékesített fafaragványok, Zalányi Csaba munkái szegélyezik.

Kilenc fiatal konfirmált Ágyán

Kilenc fiatal konfirmált Ágyán

Vasárnap az ágyai református templomban 11 órakor kezdődött ünnepi, konfirmáló istentiszteleten nt. Módi József lelkipásztor-esperes igehirdetését a János evangéliuma 15. fejezetének 15. része, 1–8. versei alapján indítva, a falu legnagyobb ünnepének nevezte az alkalmat, amikor Isten 9 fiatal szőlővesszőt olt be, hogy azok megfoganva gyarapítsák csodálatos szőlőskertjét, egyben a helybeli gyülekezet létszámát.

Anyák-napi előkészületek Ágyán

Anyák-napi előkészületek Ágyán

Vasárnap az ágyai templomban 11 órakor kezdődő istentiszteleten az iskolások Módi Kinga tiszteletes asszony betanításával anyák-napja alkalmából énekekkel, szavalatokkal köszöntik az ünnepelteket, akiket egy-egy szál virággal is megajándékoznak.

Iskola másképp, Ágyán

Iskola másképp, Ágyán

Az Iskola másképp, országos programhoz kapcsolódva, az ágyai Olosz Lajos Általános Iskolában is másfajta oktatást szerveznek a héten.

Tervezték a közös jövőt

Tervezték a közös jövőt

Karácsony előtt a Gyula Város Önkormányzatának civil előadója, Sós Imre által kezdeményezett és szervezett Mindenki karácsonyfája címmel az országhatár mindkét oldalán megtartott karácsonyváró ünnepség alkalmával Ágyán is fogadták, majd vacsorán látták vendégül a küldöttséget.

12 Következő

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Maros megye 13.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, közös múlt a Székely Mezőségen.

Friss anyagok

Elhunyt Szántó Sándor János râmnicu-vâlcea-i lelkipásztor

"Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg." Zsolt,...

feltöltve 5 hónapja

Elhunyt Fazakas Csaba Temesvár Belvárosi lelkipásztor és volt esperes

"Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, igaz Isten!" Zsolt 31,6  

feltöltve 5 hónapja

Arcok a szórványból. Búcsú az Opel Fronterától

A leghűségesebb baráttól és a legjobb testvértől szoktunk elbúcsúzni úgy, ahogy mi vasárnap búcsút vettünk az Opel Fronterától. 

feltöltve 5 hónapja

Királyföld templomai - Darlac

A Szeben megyei Darlac Erzsébetvárostól tizennyolc kilométerre fekszik. Az azonos nevű községség központja. Lutheránus temploma a XV. század...

feltöltve 8 hónapja

Darlac

feltöltve 8 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro