Főoldal / Szórványtallózó / Arad megye /

Angyalkút

Becsülettel végezni a szolgálatot, amire Isten hívta meg

Beszélgetés nt. Seres Annamária angyalkúti református lelkipásztorral

Nt. Seres Annamária református lelkipásztor nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy édesapja, néhai Seres Géza esperes, angyalkúti templomépítő lelkipásztor nyomdokain járva felvállalja szülőfaluja, Angyalkút református gyülekezetének a szolgálatát, pásztorolását. A fiatal lelkésznővel folytatott beszélgetésben e témakört járjuk körül.

Felavatták az angyalkúti nőszövetségi zászlót

Az elmúlt hétvégén az angyalkúti református gyülekezetben kettős ünnepre volt hivatalos Arad megye református egyházainak nőszövetsége és elöljárói. A gyülekezet nőszövetségének régi álma vált valóra most, amikor felavatták a nőszövetségi zászlót, valamint hálát adtak a templomszenteléstől eltelt tizenhat évért. Ez az ünnepség adott helyet az évente megrendezésre kerülő egyházmegyei nőszövetségi találkozónak is.

Megmaradni magyarnak

Vasárnap délután az Angyalkúti Református Gyülekezetben a magyar államalapításra emlékezve, ünnepi műsorral egybekötött istentiszteletet tartottak. Gecse Tamás lelkipásztor igehirdetésében párhuzamba állította István királyt Mózessel, akik hasonló módon kellett küzdjenek a pogányság elterjedésével és az Istentől való elfordulással szemben.

Családi délután Angyalkúton

A gyülekezet egy nagy család. Ezt tapasztalhatta meg a múlt vasárnap délutáni istentiszteletre összegyűlt református közösség Angyalkúton, ahol a lelkipásztoruk buzdítására együtt töltöttek néhány kellemes órát. A családi délután rövid istentisztelettel kezdődött, ahova ez alkalommal mindenki sportosabb öltözetet öltött magára. Az istentiszteletet követően vidám hangulatban folytatódott a délután, ahol a bátrabb családok különböző vetélkedőkön vehettek részt.

Sikeres Szórványnap Angyalkúton

Az RMDSZ Arad megyei szervezete a Szórványnap rendezvényét Angyalkúton szervezte meg, mivel itt a magyarság szórványban él, de jelezték is igényüket az előadásra.

Kolozsváron járt az angyalkúti ifjúság

Hosszas szervezkedés után eljött a nagy nap, amikor az angyalkúti ifjúság augusztus 27-én lelkipásztoruk vezetésével elindult egy élménydús kirándulásra, Kolozsvárra. Az eső és a rossz idő ellenére mindenki örült az indulásnak és nem engedtük, hogy az időjárás elvegye kora reggeli jókedvünket.

Imahét Angyalkúton

Az elmúlt héten került megrendezésre az egyetemes imahét Angyalkúton és Aradon a Belvárosi Református Egyházközségben.

Saját lelkészt akarnak Angyalkúton

Nt. Seres Géza református esperesnek 8 hónappal ezelőtt, váratlanul bekövetkezett elhunyta kritikus helyzet elé állította az angyalkúti gyülekezetet, ahol 20 évig szolgált.

Templomavatás Angyalkúton

A Szilágyságból Angyalkútra származott maroknyi református 1997-ben fogott a templom építéséhez, kevés pénzzel, sok hittel és elszántsággal Nagy számú vendég és helybeli hívő jelenlétében szombaton hálaadó istentiszteletet tartottak az angyalkúti református templomban, ahol igét hirdetett Tőkés László királyhágómelléki református püspök, aki pénteken részt vett a Magyar Reformátusok IV. Világtalálkozójának budapesti megnyitóján.