Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal / Szórványtallózó / Arad megye /

Erdőhegy

Újraindítanák a magyar néptánccsoportot

Újraindítanák a magyar néptánccsoportot

Azt hallottuk, hogy a január 23-ára meghirdetett Erdőhegyi Bokréta nosztalgiabuli egyben olyan alakalom is lesz, ahol a 11 éve megszűnt, akkoriban Arad megye egyik legjobb néptánccsoportjának egykori tagjai és vezetői, a Borgya házaspár annak a lehetőségét is mérlegelik, hogyan lehetne újraéleszteni a körösközi városban, az iskolán kívüli néptánc-oktatással párhuzamosan, egy állandó magyar tánccsoportot is? A jelzett témáról való beszélgetés, a lehetőségek mérlegelése végett megkerestük Borgya Józsefet és feleségét, Rozáliát.

1849. október 6-ára emlékeztek Kisjenőben

1849. október 6-ára emlékeztek Kisjenőben

Az Erdőhegyi Általános Iskola diákjai az elmúlt héten két helyszínen is fejet hajtottak a tizenhárom aradi vértanú emléke előtt. Műsorunkat minden érdeklődő megtekintheti a youtube-on, Sime Ioan Sorin feldolgozásában.

Összefogásban a siker kulcsa

Összefogásban a siker kulcsa

Amint azt előre meghirdettük, szombaton és vasárnap VI. alkalommal szervezték meg az Erdőhegyi Napokat, amelyeknek a programja szombaton este az iskola sporttermében filmvetítéssel indult.

Áldd meg Atyám, templomunkat!

Áldd meg Atyám, templomunkat!

Amint azt előre jeleztük, szombaton a kisjenő-erdőhegyi református templomban 10 órakor kezdődött a hálaadó, ünnepi istentisztelet, amit az Úr helybeli háza fennállásának 75. évfordulója, illetve a templom külső és belső, teljes felújításának a befejezése kapcsán szerveztek.

Felújítják az erdőhegyi református templomot

Felújítják az erdőhegyi református templomot

Aki Kisjenő-Erdőhegy főutcáján jár, láthatja, hogy a református templom körbe van állványozva, a külső vakolatot a tégláig leverték róla.

Kisjenő-Erdőhegyen megtörtént a csoda

Kisjenő-Erdőhegyen megtörtént a csoda

Erdőhegyen megtörtént a csoda – kezdte köszöntő szavai után ünnepi beszédét Sime Judit igazgató, az Erdőhegyi Általános Iskola, vagyis az önállósult magyar iskola első tanévkezdőjén.

Önállósult az Erdőhegyi Általános Iskola

Önállósult az Erdőhegyi Általános Iskola

Amint arról tavaly ősszel beszámoltunk, az akkori erdőhegyi magyar nyelvű általános iskolai csoport pedagógusai, a szülők, a városi tanácsosok, a helybeli egyházak képviselői, illetve az RMDSZ Arad megyei vezetősége és Pellegrini Miklós helyettes főtanfelügyelő részvételével megtartott vitafórumon elhatározták a magyar nyelvű oktatási intézménynek a Mihai Veliciu Líceumról történő leválását, önálló intézményként történő továbbműködését.

Hurrá, nyaralunk!

Hurrá, nyaralunk!

Mozgalmas két hetet tudhat maga mögött az erdőhegy-kisjenői gyermeksereg. Alighogy bezárta kapuit az iskola, a gyermekeket máris az egyházközség várta izgalmas programokkal. A vakáció első hete a gyermek-bibliahét ideje.

Gyülekezeti házat avattak Erdőhegyen

Gyülekezeti házat avattak Erdőhegyen

Szombaton az erdőhegyi református templomban 10 órakor, az elkészült közösségi ház megáldása alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke igehirdetésének alapgondolatát a 23. zsoltár 4. és 6. verseiből merítette, mert a gyülekezeti ház 4 évvel ezelőtt kezdődött tervezésétől, az építkezés elkezdésétől végig az áldozatkész lelkészekkel és az őket segítő hívekkel volt.

Nőszövetségi konferencia, Anyák-napja jegyében

Nőszövetségi konferencia, Anyák-napja jegyében

„Hát elfeledkezhetik-e az anya gyermekéről, hogy ne könyörüljön méhe fián? És ha elfeledkeznének is ezek: én terólad el nem feledkezem.” (Ézsaiás könyve 49:15) Erdőhegy-Kisjenő méltó házigazdája volt szombaton az ünnepi nőszövetségi konferenciának, melyen Arad megye szinte valamennyi református egyházközsége képviseltette magát.

12 Következő

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Megújulóban a verespataki református templom

Megújulóban van a verespataki református templom is. A három magyar templomos Verespatak templomait lassan-lassan sikerül felújítani.

Friss anyagok

Megmutatják, hogy léteznek a segesvári magyarok

Három éve még kevesen hitték, hogy Segesváron a várban vagy a köztereken mutathatják meg a magyarok egy róluk szóló kulturális fesztivál ...

feltöltve 12 napja

Ünnen a maroshévízi reformátusoknál: megújult a közösség temploma

Különleges ünnepnap volt július első vasárnapja Maroshévíz reformátusai számára: a szórványgyülekezet 124 éves templomának megújulását...

feltöltve 12 napja

Máramarossziget egyetlen magyar utcával maradt

A hetven éve még magyar többségű településen csak a múlt a városalapítóké.

feltöltve 22 napja

Tanuld újra az anyanyelvet!

Dél-romániai magyaroknak indít magyar nyelvtanfolyamot egy kolozsvári egyesület.

feltöltve 1 hónapja

Délutáni oktatással vonzóbb a magyar iskola a szórványban

Több szórványtelepülésen indul be a jövő tanévtől a régóta várt délutáni oktatási program. A magyar kormány által támogatott projekt...

feltöltve 1 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro