Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal / Szórványtallózó / Arad megye /

Szentleányfalva

Élő kövekként beépülni Isten házába

Élő kövekként beépülni Isten házába

Szombaton szervezték meg a XIV. Szentleányfalvi Falunapot. A helybeli református templomban 15 órakor kezdődött hálaadó istentiszteleten igehirdetésében nt. Vékony Zsolt lelkipásztor a „ti magatok is, mint élő kövek, épüljetek fel lelki házzá…” (I. Pt. 2, 5) igeversből kiindulva arról beszélt, hogy a világ manapság nem olyan, mint régen, amikor az emberek sokkal többet beszéltek egymással, közvetlenebbek, segítőkészebbek voltak egymáshoz. Manapság széthullóban vannak az emberi kapcsolatok és a közösségek. Ilyen körülmények között az egyén elbizonytalanodik, nem tudja, kiben bízhat, kire számíthat a bajban.

Szentleányfalvi anyák-napi majális

Szentleányfalvi anyák-napi majális

Manapság egyre többet beszélünk a generációk közötti szakadékokról. Pedagógusok és lelkipásztorok gyakran számolnak be arról, hogy az úgynevezett „Z” generációval (a facebookon és interneten felnövő nemzedék) nem tudnak mit kezdeni.

Építeni, kovásza lenni a közösségnek

Építeni, kovásza lenni a közösségnek

Nt. Vékony Zsolt, frissen végzett református lelkipásztort szeptember 1-jétől helyezték a szentleányfalvi és a zimándközi református gyülekezetek szolgálatába. Az alkalomból a tervei felől faggattuk.

Nemzedékek találkozója Szentleányfalván - 2013

Nemzedékek találkozója Szentleányfalván - 2013

Szombaton tartották meg az Arad melletti Szentleányfalván az idei nemzedékek találkozóját, a helybeliek és a távolba szakadt, hazalátogató falubeliek szokásos évi találkozóját. A rendezvény díszvendége volt a falu egykori református lelkésze, a 92. évében járó Karcagi Sándor tiszteletes, akit a kommunista titkosrendőrség meghurcolt, és akit kényszermunkára ítéltek.

Isten áldása lenni ott, ahova helyezett

Isten áldása lenni ott, ahova helyezett

Ari László református lelkipásztor február 1-jétől kapott kinevezést a szentleányfalvi református gyülekezet szolgálatára. Eddigi munkájáról, jövőbeli terveiről beszélgetünk.

Nemzedékek találkozója Szentleányfalván

Nemzedékek találkozója Szentleányfalván

A szórványsors mellett a nagyváros közelségének minden előnyét és hátrányát viseli az Arad megyei Szentleányfalva református közössége.

A múltból merítettek erőt a jövőhöz

A múltból merítettek erőt a jövőhöz

A megyeszékhelytől egy ugrásnyira lévő Szentleányfalván úgy tartják, hogy a faluból külföldre elszármazottak a helyi református egyház által szervezett közösségi ünnephez igazítják a pihenőszabadságukat, hogy hazalátogathassanak. Idén az elmúlt hétvégén tehették meg ezt.

Hívekkel a hívekért, minden erővel

Hívekkel a hívekért, minden erővel

Papp Csaba református lelkipásztor Zsombolyáról, alig 80 fős gyülekezet szolgálatából került a közelmúltban Szentleányra, ahol nagyjából kétszer akkora, de kis létszámúnak számító közösségbe került.

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Maros megye 13.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, közös múlt a Székely Mezőségen.

Friss anyagok

Elhunyt Szántó Sándor János râmnicu-vâlcea-i lelkipásztor

"Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg." Zsolt,...

feltöltve 5 hónapja

Elhunyt Fazakas Csaba Temesvár Belvárosi lelkipásztor és volt esperes

"Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, igaz Isten!" Zsolt 31,6  

feltöltve 5 hónapja

Arcok a szórványból. Búcsú az Opel Fronterától

A leghűségesebb baráttól és a legjobb testvértől szoktunk elbúcsúzni úgy, ahogy mi vasárnap búcsút vettünk az Opel Fronterától. 

feltöltve 5 hónapja

Királyföld templomai - Darlac

A Szeben megyei Darlac Erzsébetvárostól tizennyolc kilométerre fekszik. Az azonos nevű községség központja. Lutheránus temploma a XV. század...

feltöltve 8 hónapja

Darlac

feltöltve 8 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro