Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal / Szórványtallózó / Bihar megye /

Fekete-Körös Völgyi Magyar Napok

Belényesben zárultak a 3. Fekete-Körös Völgyi Magyar Napok vasárnap

Belényesben zárultak a 3. Fekete-Körös Völgyi Magyar Napok vasárnap

A város református templomában nemcsak a helybeliek gyülekeztek délután, hanem a környező falvakból érkezett kórusok is, hiszen az ünnepi istentisztelet keretében megtartották az egyházi kórusok találkozóját is, majd a Belényesi Művelődési Házban átadták a Zsiskú János-szórványdíjat, ezt követően pedig a Hajdú Táncegyüttes fellépésével befejeződött az idei három napos rendezvény.

Köröstárkány ünnepelt

Köröstárkány ünnepelt

Köröstárkány volt a fő helyszíne a III. Fekete-Körös völgyi Magyar Napok szombati rendezvényeinek. Ünnepi istentisztelettel kezdődött a nap a helyi református templomban, majd Bartók Béla mellszobrának avatójával folytatódott a délelőtt, délután pedig a szabadtéri szórakoztató rendezvényeké volt a főszerep.

Néptánccal indult a dél-bihari magyarság ünnepe

Néptánccal indult a dél-bihari magyarság ünnepe

A hétvégén megtartott III. Fekete-Körös Völgyi Magyar Napok pénteken délután Várasfenesen kezdődött el a rendezvényen már hagyományos néptáncegyüttesek találkozójával. A dél-bihari településen tizennégy csapat lépett a közönség elé.

Szórványnapok a megmaradásért

Szórványnapok a megmaradásért

Szeptember 5-7. közt az RMDSZ Bihar megyei szervezete második alkalommal rendezi meg a Fekete Körös Völgyi Magyar Napokat. Változatos programok várják az érdeklődőket a jövő hétvégén. A részletekről kedden a szervezők tájékoztatták a sajtót az RMDSZ váradi székházában.

A kultúra örömet okoz, a szórakozás boldogságot

A kultúra örömet okoz, a szórakozás boldogságot

A hétvégén szervezték meg első alkalommal a Fekete-Körös-völgyi Magyar Napokat. Kétség sem férhet hozzá, hogy hiánypótló rendezvényről beszélhetünk, melynek összeállításakor a szervezők nagy hangsúlyt fektettek népi kultúránkra, a szórakozásra és az egyházi értékek felmutatására is.

Szórvány-díjat kapott Miklós János

Szórvány-díjat kapott Miklós János

Vasárnap este a helyi katonai kultúrházban Miklós János belényesi képzőművésznek, tanárnak adtak át az RMDSZ Bihar megyei szervezete alapította Zsiskú János-szórványdíjat. Ezzel zárult az RMDSZ Bihar megyei szervezete által szeptember 6-8. között megrendezett I. Fekete Körös-völgyi Magyar Napok.

A félelem lebénít, az összefogás erősít

A félelem lebénít, az összefogás erősít

Vasárnap a kultúráé és a hitéleté volt a főszerep Belényesben, az RMDSZ Bihar megyei szervezete által megrendezett I. Fekete Körös-völgyi Magyar Napok záróalkalmain. Délután a református templomban, este a katonai kultúrotthonban gyűlt össze a sokadalom. Íme a részletek.

Fekete Körös-völgyi Magyar Napok

Fekete Körös-völgyi Magyar Napok

Méltóságteljes ünnepség jellemezte az első ízben kiírt Fekete Körös-völgyi Magyar Napok első két napját, mely pénteken Belényesújlakon szombaton Köröstárkányban zajlott. Igazi siker volt ez, hiszen először mozdult meg szinte egy emberként a térség magyarsága e korszakalkotó rendezvényen.

Magyar napok a szórványban

Magyar napok a szórványban

Szeptember 6–8. között tartják meg a Fekete-Körös-völgyi magyar napokat. Szeptember első hétvégéjén a Belényesi-medence három települése három különféle rendezvénynek ad majd otthont.

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Maros megye 13.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, közös múlt a Székely Mezőségen.

Friss anyagok

Elhunyt Szántó Sándor János râmnicu-vâlcea-i lelkipásztor

"Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg." Zsolt,...

feltöltve 23 napja

Elhunyt Fazakas Csaba Temesvár Belvárosi lelkipásztor és volt esperes

"Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, igaz Isten!" Zsolt 31,6  

feltöltve 23 napja

Arcok a szórványból. Búcsú az Opel Fronterától

A leghűségesebb baráttól és a legjobb testvértől szoktunk elbúcsúzni úgy, ahogy mi vasárnap búcsút vettünk az Opel Fronterától. 

feltöltve 23 napja

Királyföld templomai - Darlac

A Szeben megyei Darlac Erzsébetvárostól tizennyolc kilométerre fekszik. Az azonos nevű községség központja. Lutheránus temploma a XV. század...

feltöltve 4 hónapja

Darlac

feltöltve 4 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro