Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal / Szórványtallózó / Bihar megye /

Köröstarján

Egy gyülekezet felejthetetlen napja

Egy gyülekezet felejthetetlen napja

Felejthetetlen nap egy gyülekezet életében amikor újannon épült templomukat szentelik fel hálaadó istentisztelet keretében. Az elmúlt vasárnap a Toldinagyfalui Református Missziói Gyülekezet két településén is templomot szentelt, melyen jelen volt az egyházkerület püspöke, Csűry István is.

Templomépítők között Köröstarjánban

Templomépítők között Köröstarjánban

Bihar megyében az elmúlt mintegy két évtized alatt, református egyházközségeinknek csak kevés esetben sikerült új templomokat építeni. Természetesen ehhez az is hozzájárult, hogy egyházaink, mind református, mind a római katolikus felépítették templomaikat az elmúlt évszázadok folyamán. Azokban az egyházközségekben, ahol sor került templom építésre, bizony meg kellett azért küzdeni, hogy az Isten háza felépüljön. Egy ilyen beruházásba fogott – néhány év leforgása alatt immáron másodszor – a Toldinagyfalui Református Missziói Gyülekezete.

Református templomot építenének Tarjánban

Református templomot építenének Tarjánban

Alig néhány éve alakult meg a Toldinagyfalui Református Missziói Gyülekezet Oláhszetnmiklós központtal. A tenni akaró, életerős közösség élén a lelkésszel minden lehetőséget megragad, hogy az egyházközség dolgait előremozdítsa. A szentmiklósi gyülekezeti ház már tető alatt áll, a következőkben pedig templomot építenének Köröstarjánban.

Szórványvilág a magyar határon

Szórványvilág a magyar határon

Váradtól karnyújtásnyira sorjáznak azok a falvak, amelyek otthonaiban – az egy Köröstarján kivételével – jószerével nem lehet magyar szót hallani. Szilágyi Aladár a fotografáló Szűcs László kíséretében gyűjtött tapasztalatokat e gránic szabdalta kisvilágban, amely Schengentől várja a „megváltást”.

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Maros megye 13.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, közös múlt a Székely Mezőségen.

Friss anyagok

Elhunyt Szántó Sándor János râmnicu-vâlcea-i lelkipásztor

"Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg." Zsolt,...

feltöltve 23 napja

Elhunyt Fazakas Csaba Temesvár Belvárosi lelkipásztor és volt esperes

"Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, igaz Isten!" Zsolt 31,6  

feltöltve 23 napja

Arcok a szórványból. Búcsú az Opel Fronterától

A leghűségesebb baráttól és a legjobb testvértől szoktunk elbúcsúzni úgy, ahogy mi vasárnap búcsút vettünk az Opel Fronterától. 

feltöltve 23 napja

Királyföld templomai - Darlac

A Szeben megyei Darlac Erzsébetvárostól tizennyolc kilométerre fekszik. Az azonos nevű községség központja. Lutheránus temploma a XV. század...

feltöltve 4 hónapja

Darlac

feltöltve 4 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro