Főoldal / Szórványtallózó / Hunyad megye /

Déva

A szabadságon nem fog átok

A szabadságért életüket áldozó Aradi Vértanúk emléke előtt hajtott főt október 6-án a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum közössége.

A holnapoknak minden kulcsa a te kezedben van

Adamis Éva híres dalszövegét idézve indította további útjukra a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum idei nyolcadikosait Kocsis Attila Levente iskolaigazgató.

500 kilométer a dévai gyermekekért

Adománygyűjtő váltófutást szervez a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeiért.

Föl, föl fiúk, csak semmi félelem!

Tizedik alkalommal szólalt meg a búcsúcsengő a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban, mely idén 44 végzős diákot bocsátott útra.

Az ökumenizmus jegyében

Sokéves kimaradás után ökumenikus alkalmakra került sor Déván.

Fotográfia és Bem apó

Háromszéki könyvbemutatójukról hazatérőben láthatta vendégül a dévai magyar közösség dr. Csikány Tamás hadtörténészt, Szamódy Zsolt Olaf fotóművészt, valamint Ölveczky Gábor grafikust. A velük való találkozásra az RMDSZ Hunyad megyei, illetve dévai Nőszervezete által rendezett könyvtári est keretében adódott alkalom.

Carnaval – Farsang – Fasching

Ezernél több pályamunka érkezett idén is a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban immár ötödik alkalommal megszervezett Carnaval-Farsang-Fasching nevet viselő országos rendezvény pályázatára. – Ezúttal is több kategóriában hirdettük meg a versenyt, melyre az ország 22 megyéjéből, sőt határon túlról is érkeztek pályaművek: rajzok, farsangi maszkok, fotók – fogalmazott Mazilu Gizella, a dévai magyar óvoda vezetője, a farsangi szokásokat népszerűsítő Carnaval-Farsang-Fasching program kezdeményezője és főszervezője.

Operettissimo Déván

Kétszer tapsolta vissza a dévai közönség a Kolozsvárról érkezett Operettissimo együttest, melynek tagjai a magyar operett gyöngyszemeit szólaltatták meg a hétvégén a művelődési ház kistermének színpadán.

Korszerűsítés a dévai Magyar Háznál

Tavaly sem maradt el a korszerűsítés a dévai csángótelepi Magyar Háznál. Az épület minden dévai magyar előtt nyitva áll: kulturális rendezvényeket, iskolaünnepségeket, közösségi bálokat, majálisokat, fociversenyeket, könyvbemutatókat, közösségi összejöveteleket, ifjúsági programokat, nyugdíjasklubot, sok mindent szerveznek.

Lebontották Barcsay Ákos dévai emlékoszlopát

December 29-én este a polgármesteri hivatal utasítására lebontották Barcsay Ákos erdélyi fejdelem dévai emlékművét.

Előző 1234567 ... 9 Következő