Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal / Szórványtallózó / Kolozs megye / Melegföldvár /

Gyerekzsivaj Melegföldváron

Idén, július elején, harmadik alkalommal került sor a mezőségi tóvidék és az élesdi gyermekotthonbeli gyerekek közös táborozására. Egy hét derű, gyerekzsivaj, éneklés, gyöngyfűzés, néptánc, vetélkedő – kicsit felrázta a melegföldváriak munkábafeletkező egyhangúságát is.

Harmadik alkalommal rendezték meg a melegföldvári gyerektábort

A tábor programja részben a marosvásárhelyi KOEN Alapítvány (Keresztény Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért) által kidolgozott vakációs bibliahét programja szerint alakult, részben a feketelaki lelkészházaspár által kidolgozott tervek alapján. Az élet mindenkinek mást jelent. Hogy mi is az tulajdonképp, meghatározták már sokan sokféleképpen. Kicsik, nagyok, nevesek és névtelenségbe veszők. Az idei gyerektábor alatt mi az életet, mint utazást közelítettük meg. Elgondolkodtunk azon, hogy mi minden kell hozzá, hogy jól tudjunk haladni az élet-úton, hogy az útnak milyen örömei és nehézségei vannak, s hogy milyen zsákutcák leselkednek ránk utazásunk alatt.

Hetvenöt gyerek vett részt a foglalkozásokon. A délelőtt folyamán Pál apostol életútját követtük nyomon: a szervezők és a segítők jeleneteket mutattak be Pál életéből a nagycsoportnak, témához illő éneket, aranymondást tanítottak, ezt követően kis csoportokban dolgoztuk fel a napi témát. Délután helytörténeti előadások voltak (honfoglalás és letelepedés, tatárjárás, Basta csapatai a Mezőségen), gyöngyfűzés, néptánc és színdarabtanulás. A tábor szervezője a feketelaki lelkészházaspár– Barticel - Kiss Krisztián és Bartice - Kiss Emese – volt. Munkatársak: Buryán Eszter, melegföldvári óvónő, Márton Előd, kolozsvári egyetemi lelkész, a Bántó-Tamás lelkészházaspár Kispetriből, Kocsis Júlia, II. éves teológiai hallgató és Juhász Emőke, I. éves gyógypedagógiai hallgató.

A kisebbek érdeklődésének középpontjában a csodadoboz állt, amely mindenkinek, aki rajzot készített a héten tanultakról meglepetést tartogatott. Volt kirándulós napunk és fürdőző délutánunk, majd a tanultakat egy vetélkedő keretén belül mértük fel. Ellátogattunk Feketelakra és Katonába. Vasárnap a délelőtti istentiszteleten adtunk ízelítőt a tanultakból a szép számban összesereglett gyülekezetnek. Lelkiekben épülve-szépülve telt el a hetünk.

Köszönet mindazoknak, akik hozzájárultak ehhez. Köszönet a Communitas, a Track, a KOEN és a Téka Alapítványnak, a segítőknek, a máshonnan jött gyermekeket befogadóknak és mindazon családoknak, akik anyagiakban, termények hozzájárulásával támogatták rendezvényünket.

Barticel-Kiss Emese, Üzenet, 2008. szeptember 1.

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Maros megye 13.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, közös múlt a Székely Mezőségen.

Friss anyagok

Elhunyt Szántó Sándor János râmnicu-vâlcea-i lelkipásztor

"Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg." Zsolt,...

feltöltve 3 hónapja

Elhunyt Fazakas Csaba Temesvár Belvárosi lelkipásztor és volt esperes

"Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, igaz Isten!" Zsolt 31,6  

feltöltve 3 hónapja

Arcok a szórványból. Búcsú az Opel Fronterától

A leghűségesebb baráttól és a legjobb testvértől szoktunk elbúcsúzni úgy, ahogy mi vasárnap búcsút vettünk az Opel Fronterától. 

feltöltve 3 hónapja

Királyföld templomai - Darlac

A Szeben megyei Darlac Erzsébetvárostól tizennyolc kilométerre fekszik. Az azonos nevű községség központja. Lutheránus temploma a XV. század...

feltöltve 6 hónapja

Darlac

feltöltve 6 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro