Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal / Szórványtallózó / Temes megye /

Újkissoda (Temesvár)

Az emlékezés öröme az újkissodai református gyülekezetben

Az emlékezés öröme az újkissodai református gyülekezetben

Egy közösség, gyülekezet életében hatalmas időt jelent 83 esztendő a majd’ évszázadnyi időszak, ráadásul a zaklatott huszadik évszázad ismert körülményei között magyarnak, reformátusnak megmaradni, akár hőstettnek is tekinthető. Mert az újkissodai református gyülekezet megmaradása és tovább élni akarása, hőstett a javából.

Közös ima a keresztényi egységért

Közös ima a keresztényi egységért

Évszázados hagyományt folytatva kerül sor évente az ökumenikus nemzetközi imahétre, a keresztény egyházak által világszerte megszervezett közös ima-alkalmakra. Temesváron, az elmúlt héten tartották meg az Újkissodai és az Új Ezredév református egyházközségek közös szervezésében, az újkissodai imaházban vendéglelkipásztorok részvételével a közösségek hitbéli megerősítését szolgáló rendezvénysorozatot.

Templomépítő lelkészi konokság

Templomépítő lelkészi konokság

“A múltunk öröm, jövendőnk remény…” áll márványba vésve az idézet az 1929. április 28-án megalakult újkissodai református gyülekezet imaházának falán, tanújaként a hajdani külvárosi református magyar közösség élni akarásának. A múlt öröksége, a régi imaház, – mely hét évtizedig szolgált hajlékul a gyülekezet számára – Bálint Sándor lelkipásztor megrendíthetetlen kitartásának köszönhetően napjainkban eltörpül a föléje nőtt, a jövendő ígéretét is magában hordozó tornyos templomépület mellett.

Ünnep a templomépítő újkissodai gyülekezetben

Ünnep a templomépítő újkissodai gyülekezetben

Még egy esztendő lepergett a gyülekezet életében, ami odaírható a múlthoz. De nekünk “a múlt öröm, a jövő reménység” – mondta Bálint Sándor lelkipásztor a Temesvár-Újkissodai Református Egyházközség alapításának 76. évfordulója alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten.

Hittel és reménnyel a megkezdett úton

Hittel és reménnyel a megkezdett úton

Jeles esemény színhelye volt tegnap a temesvár-újkissodai református közösség épülő temploma. A pirosban emelkedő falak között alapításának 75. évfordulóját ünnepelte a Nt. Bálint Sándor lelkipásztor vezette gyülekezet, melynek igyekezetét nemcsak a Bega-parti városban, hanem az egyházmegyében és annak határain túl is rokonszenvvel fogadta a közvélemény.

Templomot épít a 75 éves gyülekezet

Templomot épít a 75 éves gyülekezet

Újkissoda református gyülekezete fennállásának 75. évfordulója megünneplésére készül. A települést éppen száz évvel ezelőtt alapították Temesvár és Kissoda közötti üres területen.

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Maros megye 13.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, közös múlt a Székely Mezőségen.

Friss anyagok

Elhunyt Szántó Sándor János râmnicu-vâlcea-i lelkipásztor

"Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg." Zsolt,...

feltöltve 2 hónapja

Elhunyt Fazakas Csaba Temesvár Belvárosi lelkipásztor és volt esperes

"Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, igaz Isten!" Zsolt 31,6  

feltöltve 2 hónapja

Arcok a szórványból. Búcsú az Opel Fronterától

A leghűségesebb baráttól és a legjobb testvértől szoktunk elbúcsúzni úgy, ahogy mi vasárnap búcsút vettünk az Opel Fronterától. 

feltöltve 2 hónapja

Királyföld templomai - Darlac

A Szeben megyei Darlac Erzsébetvárostól tizennyolc kilométerre fekszik. Az azonos nevű községség központja. Lutheránus temploma a XV. század...

feltöltve 5 hónapja

Darlac

feltöltve 5 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro