Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal / Szórványtallózó / Temes megye /

Újmosnica

Az összefogás újmosnicai példája

Az összefogás újmosnicai példája

Az újmosnicai példa arról tanúskodik, hogy még az egy adott időszakban életképte­len­nek tűnő közösség is meg tud erő­södni, ha nem esik az önfeladás bűnébe. Ebben a nagyvárosi csá­bításban élő községben az utóbbi években szerencsésen egymásra találtak azok a tényezők, ame­lyek a közönnyel szemben a he­lyi, önmagukban létező értékeket felismerve igyekeznek tartalmas közösségi életet élni. Az évről évre megszervezett magyar kö­zösségi nap beszédes példája annak, hogy a református egy­ház, a község polgári vezetőivel való együttműködésnek eredmé­nyeként egyre nagyobb az ér­deklődés a helyi rendezvények iránt.

Szórványnapi bográcsos mulatság Újmosnicán

Szórványnapi bográcsos mulatság Újmosnicán

November 16-án, szombaton szórványnapi bográcsos mulatságot tartottak Újmosnicán, a helyi Református Egyházközség és Kádár György alpolgármester szervezésében.

Családi vasárnap

Családi vasárnap

Az Újmosnicai Református Egyház, Gazdáné Mátyus Melinda lelkipásztor, a Nőszövetség mindig tettre kész, lelkes tagjainak és a helyi magyar közösség szervezésében került sor az újmosnicai parókián, a jó hangulatú rendezvényre.

Farsangi mulatság Újmosnicán

Farsangi mulatság Újmosnicán

Több mint 120 újmosnicai és a településről elszármazott magyar vett részt szombat este azon a jól sikerült a farsangi mulatságon, amelyet a helyi Domniţei étteremben tartottak meg a Kádár György alpolgármester vezette szervezőcsapat kezdeményezésére.

Cél a református közösség létbiztonsága

Cél a református közösség létbiztonsága

MEZEI HORVÁTH ATTILA lelkésznek az újmosnicai gazdaköri tevékenység fellendítésével sikerült bebiztosítania a református lelkészi hivatal létét.

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Megújulóban a verespataki református templom

Megújulóban van a verespataki református templom is. A három magyar templomos Verespatak templomait lassan-lassan sikerül felújítani.

Friss anyagok

Megmutatják, hogy léteznek a segesvári magyarok

Három éve még kevesen hitték, hogy Segesváron a várban vagy a köztereken mutathatják meg a magyarok egy róluk szóló kulturális fesztivál ...

feltöltve 6 napja

Ünnen a maroshévízi reformátusoknál: megújult a közösség temploma

Különleges ünnepnap volt július első vasárnapja Maroshévíz reformátusai számára: a szórványgyülekezet 124 éves templomának megújulását...

feltöltve 6 napja

Máramarossziget egyetlen magyar utcával maradt

A hetven éve még magyar többségű településen csak a múlt a városalapítóké.

feltöltve 16 napja

Tanuld újra az anyanyelvet!

Dél-romániai magyaroknak indít magyar nyelvtanfolyamot egy kolozsvári egyesület.

feltöltve 1 hónapja

Délutáni oktatással vonzóbb a magyar iskola a szórványban

Több szórványtelepülésen indul be a jövő tanévtől a régóta várt délutáni oktatási program. A magyar kormány által támogatott projekt...

feltöltve 1 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro