Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal / Szórványtallózó / Temes megye /

Újmosnica

Az összefogás újmosnicai példája

Az összefogás újmosnicai példája

Az újmosnicai példa arról tanúskodik, hogy még az egy adott időszakban életképte­len­nek tűnő közösség is meg tud erő­södni, ha nem esik az önfeladás bűnébe. Ebben a nagyvárosi csá­bításban élő községben az utóbbi években szerencsésen egymásra találtak azok a tényezők, ame­lyek a közönnyel szemben a he­lyi, önmagukban létező értékeket felismerve igyekeznek tartalmas közösségi életet élni. Az évről évre megszervezett magyar kö­zösségi nap beszédes példája annak, hogy a református egy­ház, a község polgári vezetőivel való együttműködésnek eredmé­nyeként egyre nagyobb az ér­deklődés a helyi rendezvények iránt.

Szórványnapi bográcsos mulatság Újmosnicán

Szórványnapi bográcsos mulatság Újmosnicán

November 16-án, szombaton szórványnapi bográcsos mulatságot tartottak Újmosnicán, a helyi Református Egyházközség és Kádár György alpolgármester szervezésében.

Családi vasárnap

Családi vasárnap

Az Újmosnicai Református Egyház, Gazdáné Mátyus Melinda lelkipásztor, a Nőszövetség mindig tettre kész, lelkes tagjainak és a helyi magyar közösség szervezésében került sor az újmosnicai parókián, a jó hangulatú rendezvényre.

Farsangi mulatság Újmosnicán

Farsangi mulatság Újmosnicán

Több mint 120 újmosnicai és a településről elszármazott magyar vett részt szombat este azon a jól sikerült a farsangi mulatságon, amelyet a helyi Domniţei étteremben tartottak meg a Kádár György alpolgármester vezette szervezőcsapat kezdeményezésére.

Cél a református közösség létbiztonsága

Cél a református közösség létbiztonsága

MEZEI HORVÁTH ATTILA lelkésznek az újmosnicai gazdaköri tevékenység fellendítésével sikerült bebiztosítania a református lelkészi hivatal létét.

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Maros megye 13.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, közös múlt a Székely Mezőségen.

Friss anyagok

Elhunyt Szántó Sándor János râmnicu-vâlcea-i lelkipásztor

"Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg." Zsolt,...

feltöltve 2 hónapja

Elhunyt Fazakas Csaba Temesvár Belvárosi lelkipásztor és volt esperes

"Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, igaz Isten!" Zsolt 31,6  

feltöltve 2 hónapja

Arcok a szórványból. Búcsú az Opel Fronterától

A leghűségesebb baráttól és a legjobb testvértől szoktunk elbúcsúzni úgy, ahogy mi vasárnap búcsút vettünk az Opel Fronterától. 

feltöltve 2 hónapja

Királyföld templomai - Darlac

A Szeben megyei Darlac Erzsébetvárostól tizennyolc kilométerre fekszik. Az azonos nevű községség központja. Lutheránus temploma a XV. század...

feltöltve 5 hónapja

Darlac

feltöltve 5 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro