Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal / Szórványtallózó / Temes megye / Újszentes /

Szeptemberi lelkészértekezlet Újszentesen

A Temesvári Református Egyházmegye szeptemberi értekezletén Újszentesen Gáll Zoltán lugosi lelkész, lelkészértekezleti elnök mellett az egyházmegyét Fazakas Csaba esperes esperesi és főszakácsi minőségben is képviselte, aki a megjelentekkel együtt csodálhatta meg Szűcs András Ottó házigazda-lelkipásztor már-már botanikus kertnek is nevezhető parókiális udvarát, illetve az ott lelhető óriás- és zsebtyúk különlegességeket és egyéb, nem mindennapi általa tenyésztett haszon-állatfajtákat.

Jeles tollforgatók voltak a meghívottak

Az értekezleten Temesvár több jelSzűcs Ottó köszönti a résztvevőketes tollforgató értelmiségije is jelen volt: vitéz dr. Higyed István ny. lelkész, Mandics György író és neje, Csisztay Gizella mint műfordítók, dr. Matekovits György orvosprofesszor, dr. Bárányi Ferenc orvos és író Temesvárról, Tari István és Horváth Lívia a vajdasági Óbecséről, és nem utolsósorban a lengyel Jerzy Paruszewski költő, akinek a Hűséges folyók – Wiernerzeki című verseskötete került bemutatásra.

A varsói születésű Paruszewski eredetileg régész, de íróként számos lírai és szatirikus mű szerzője, számos nemzetközi írószervezet tagja, aki 2009-ben lengyel állami kitüntetésben is részesült.

Az említett verseskötet bemutatása után ismerkedés és baráti beszélgetés következett, amely az estebéd során és után is folyt. A szünetekben és távozás előtt – természetesen – megtekintették a házigazda már említett több száz háziszárnyasát is.

Makay Botond, (Web)Nyugati Jelen, 2012. szeptember 14.

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Maros megye 13.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, közös múlt a Székely Mezőségen.

Friss anyagok

Elhunyt Szántó Sándor János râmnicu-vâlcea-i lelkipásztor

"Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg." Zsolt,...

feltöltve 3 hónapja

Elhunyt Fazakas Csaba Temesvár Belvárosi lelkipásztor és volt esperes

"Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, igaz Isten!" Zsolt 31,6  

feltöltve 3 hónapja

Arcok a szórványból. Búcsú az Opel Fronterától

A leghűségesebb baráttól és a legjobb testvértől szoktunk elbúcsúzni úgy, ahogy mi vasárnap búcsút vettünk az Opel Fronterától. 

feltöltve 3 hónapja

Királyföld templomai - Darlac

A Szeben megyei Darlac Erzsébetvárostól tizennyolc kilométerre fekszik. Az azonos nevű községség központja. Lutheránus temploma a XV. század...

feltöltve 6 hónapja

Darlac

feltöltve 6 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro