Alapítva 1991

Kolozsvár, Kül-Magyar utca 1. szám

ERE Igazgatótanácsa, Szórvány Osztály

00-40-264-599800, 00-40-264-592453

szorvany@reformatus.ro

Despre noi

About us

Wir über uns

Wie zijn wij?

 

Főoldal / Szórványtallózó / Temes megye /

Zsombolya

Szociális szórványtábor a Kohézió Egyesülettel

Szociális szórványtábor a Kohézió Egyesülettel

A szórványtábort augusztus 18–26. között szervezte meg Zsombolyán a Kohézió Egyesület, ahol az egyesület nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű és nagycsaládok gyerekei táboroztak. Huszonkét hátrányos helyzetű gyerek vett részt a szórványtáborban, amelynek fő támogatója a németországi TEMAH hamburgi csoportja, valamint résztámogatója a Communitas Alapítvány.

Szociális szórványtábor a Kohézióval

Szociális szórványtábor a Kohézióval

Augusztus 18-26. között került sor a Kohézió Egyesület szervezésében, az egyesület nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű és nagycsaládosok gyermekeinek a táboroztatására.

Szolgálva megtartani

Szolgálva megtartani

Zabán Bálint Károly Kolozsváron 2003-ban fejezte be teológiai tanulmányait, majd az Ír Presbiteriánus Egyház, valamint az Erdélyi Református Egyház jóvoltából egy évig Észak-Írországban, Belfastban folytathatott posztgraduális tanulmányokat. Az egy évi külföldi tanulmány egy évre csökkenti a nagypapi vizsga letételéhez szükséges kétévi szolgálatot.

Az út elején

Az út elején

Egy évvel ezelőtt, amikor Papp Csaba református lelkipásztor Zsombolyára került, volt, aki úgy vélte, nem melegszik meg ő ezen a helyen. Túl fiatal ahhoz, hogy lehorgonyozzon itt, ahol nemcsak, hogy kevés református gyakorolja a hitét, de az egyházközséghez tartozó helységek is meglehetősen távol esnek egymástól. Ráadásul azok mindegyikében könnyen meg lehet számolni a gyülekezeti tagokat… Ifjú lelkész rendszerint erős gyülekezetről álmodik, nagy ambícióval indul az életnek, és ha nem válnak valóra a reményei, könnyen feladja.

Reformátusság a szórványban

Reformátusság a szórványban

Még száz lelket sem számlál a zsombolyai református gyülekezet, bár a legutóbbi népszámlálás adatai szerint ennél azért többen – 188-an – vallották magukat református magyarnak.

 

Veszélyben a zsombolyai magyar nyelvű oktatás

Veszélyben a zsombolyai magyar nyelvű oktatás

Szekeres György nyugalmazott tanár valamikor egyik mozgatója volt a zsombolyai magyar közművelődési életnek. Hogy manapság van-e hasonló tevékenység, tőle próbáljuk megtudni.

Kiemelt galéria

Előző kép Következő kép

Maros megye 13.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, közös múlt a Székely Mezőségen.

Friss anyagok

Elhunyt Szántó Sándor János râmnicu-vâlcea-i lelkipásztor

"Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg." Zsolt,...

feltöltve 2 hónapja

Elhunyt Fazakas Csaba Temesvár Belvárosi lelkipásztor és volt esperes

"Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, igaz Isten!" Zsolt 31,6  

feltöltve 2 hónapja

Arcok a szórványból. Búcsú az Opel Fronterától

A leghűségesebb baráttól és a legjobb testvértől szoktunk elbúcsúzni úgy, ahogy mi vasárnap búcsút vettünk az Opel Fronterától. 

feltöltve 2 hónapja

Királyföld templomai - Darlac

A Szeben megyei Darlac Erzsébetvárostól tizennyolc kilométerre fekszik. Az azonos nevű községség központja. Lutheránus temploma a XV. század...

feltöltve 5 hónapja

Darlac

feltöltve 5 hónapja

Erdélyi Református Egyházkerület Communitas Alapítvány Bethlen Gábor Alap Lauer Edit és a Clevelandi Magyar Baráti Közösség, USA

© 2011 Diaszpóra Alapítvány    Design és programozás: Weblap.ro