Főoldal / Fotótár / Alapítványunk munkája képekben /

Alapítványunk munkája 2008-ban

Barcsay megemlékezés Katonában

2008. április 6-án Katona jeles szülötte, Barcsay Jenő festőművész tiszteletére tartottunk megemlékezést a református templomban, halálának huszadik évfordulója alkalmából.

Templomtakarítás Magyarsárdon

2008. április 17-én a kolozsvári református teológusok kis csoportjával, szerszámokkal felszerelkezve indultunk a Türétől északra fekvő kalotaszegi Magyarsárdra.

Szórványmisszió 2008

2008. július 4-13 között zajlott a Diaszpóra Alapítvány és a Hunyad megyei lelkipásztorok - Batizán Attila (Rákosd) és Les Zoltán (Petrilla-Lónya) által szervezett szórványmisszió. A missziós csoport Alpestesen, Csernakeresztúron, Petrillán, Lónyán, Hosdáton, Kalánban és Rákosdon végzett gyülekezeti szolgálatot.

Lelkészek javították a mezőújlaki templomot

2008. szeptember 1–3-án Zöld György székelyvajai lelkész szervezésében 12 lelkipásztor közmunkában újította fel a Földes Károly lévita lelkész által építetett, évtizedek óta romos mezőújlaki templomot. A munkálkodásban részt vevők ezalatt nemcsak a helyi három lelkes gyülekezet, de a köbölkúti anyaegyház vendéglátását is élvezték.

Szórványvasárnap

2008. szeptember 21-én Szórványvasárnapot szervezett a Felső-Maros menti marosvécsi gyülekezet. Benkő Mihály helyi lelkipásztor előző gyülekezetének, a mezőörményesi missziós egyházközségnek híveit látta vendégül, hogy a tömbben élők megismerkedjenek a mezőségi szórvánnyal.

Tanulmányi kirándulás Nagybánya - Kővár vidékén

2008. szeptember 25-28. között a Diaszpóra Alapítvány szervezésében kolozsvári teológusok tanulmányi kiránduláson jártak Máramaros megyében, a hajdani Kőváron.

16. Czelder - Földes szórványdíj átadó ünnepség

Helyszín: Gyulafehérvár Időpont: 2008. október 4. Czelder Márton díjazottak: Szilágyi Endre szászvárosi és Vass Árpád ny. mihályfalvi református lelkipásztor Földes Károly díjazott: Legendi Margit zalatnai presbiter asszony

Adventi szolgálatok Hunyad megyében

2008. november 30-án, advent első vasárnapján, a Diaszpóra Alapítvány missziót szervezett a Protestáns Teológiai Intézet hallgatóival Hunyad megyébe. Szolgálatunk állomásai voltak: Lupény, Petrilla-Lónya, Rákosd, Gyalár, Alpestes és Hosdát.

Kolozs megye 12.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Lónai völgyben.

Örökségmustra Kolozs megyében - 2. rész

A Holttenger dokumentációs szórványprogram keretében idén folytattuk Kolozs megye kulturális örökségének feltérképezését és fényképes...

Kolozs megye 14.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Kis-Szamos völgyében. Az Alparéti (Bábolnai) völgy.

Kolozs megye 13.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Kis-Szamos völgyében. A Töki (Lozsárdi) völgy.

Kolozs megye 12.

Kolozs megye 11.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, együttélés a Borsa völgyében és környékén. Csomafájától a kolozsborsai tanyákig.