Főoldal / Fotótár / Alapítványunk munkája képekben /

Alapítványunk munkája 2009-ben

Szórványmisszió 2009

2009. július 3-12 között, a Szeben megyei Bürkösön és környékén, teológus és vallástanárképzős hallgatókkal végeztünk missziói szolgálatot.

Templomtakarítás Magyarherepén

A Diaszpóra Alapítvány 2009. október 10.-én templomtakarítást szervezett a Maros megyei, Ádámos községhez tartozó Magyarherepén. Részt vettek: alapítványunk munkatársai, teológusok, Tusai Endre és Irén, valamint Sipos-Vizaknai Balázs istvánházi lelkész családja és ifisei.

17. Czelder - Földes szórványdíj átadó ünnepség

Helyszín: Kolozsvár-Hidelve, református templom Időpont: 2009. október 16. Czelder Máron díjazott: Páll Zoltán Gyula magyarkályáni lelkipásztor Földes Károly díjazott: Tusai Endre presbiter

Sipos Pál emlékkonferencia

A Diaszpóra Alapítvány, a Szászváros - Tordosi Református Egyházközség, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság közös rendezvénye Sipos Pál születésének 250. évfordulóján.

Lőrinczi Ferenc emlékünnepség

2009. november 28.- án a kolozsvár-felsővárosi református gyülekezet és a Lőrinczi család tagjaival emlékúton vettünk részt a Szeben megyei Bürkösön, Lőrinczi Ferenc tanító, tanfelügyelő emlékére. Erre az alkalomra a kolozsvári gyülekezet a bürkösi templomban emléktáblát helyezett el a falu szülötte tiszteletére.

Kolozs megye 12.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Lónai völgyben.

Örökségmustra Kolozs megyében - 2. rész

A Holttenger dokumentációs szórványprogram keretében idén folytattuk Kolozs megye kulturális örökségének feltérképezését és fényképes...

Kolozs megye 14.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Kis-Szamos völgyében. Az Alparéti (Bábolnai) völgy.

Kolozs megye 13.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Kis-Szamos völgyében. A Töki (Lozsárdi) völgy.

Kolozs megye 12.

Kolozs megye 11.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, együttélés a Borsa völgyében és környékén. Csomafájától a kolozsborsai tanyákig.