Főoldal / Fotótár / Alapítványunk munkája képekben /

Alapítványunk munkája 2010-ben

18. Czelder - Földes szórványdíj átadó ünnepség

Helyszín: Marosfő, református templom Időpont: 2010. október 2. Czelder Márton díjazott: Vajda Domokos csekefalvi lelkipásztor Földes Károly díjazott: dr. Dézsi Zoltán gyergyószentmiklósi presbiter

Böjtfő Fehér megyében

2010. február 21.-én a Diaszpóra Alapítvány teológus hallgatókkal Balázsfalván, Péterfalván, Küküllőboldogfalván és Tűrben szolgált.

Sipos-Vizaknai Balázs lelkészi beiktatása

2010. február 28-án Istvánházán jártunk, Sipos-Vizaknai Balázs, a Diaszpóra Alapítvány volt szórványügyi titkárának lelkészi beiktatásán.

Templomtakarítás Pókafalván

2010. április 10.-én a Maros megyei Póka gyülekezeti tagjai templomtakarítási munkálatot tartottak a Szeben megyei elnéptelenedett Pókafalva romos templománál.

Vetési Albert Napok

2010. június 18-19 között emlékülésre és tudományos konferenciára került sor Szatmárnémetiben, Vetésen és Csengeren, a Szatmár megyei EMKE, a Vetési Albert Kultúrkör és Csenger Város Szabadidős Egyesületének társszervezésében.

Szórványmisszió 2010

2010. július 3. és 11. között a Belényesi-medencében került sor a Diaszpóra Alapítvány által minden évben szervezett, immár hagyományos nyári gyülekezeti szórványmisszióra. Ezen a nyáron Filep Attila kisnyégerfalvi lelkész meghívására a Fekete-Körös völgyének falvaiban fejtettünk ki gyülekezet-és közösségépítő tevékenységet.

XVI. Bunyaszekszárdi Falutalálkozó

2010. augusztus 14-én tartották a 16. falutalálkozót a kommunizmus faluromboló politikájának áldozatul esett Bunyaszekszárdon. A bel- és külföldi vendégek, elszármazottak, emléktábla és kopjafák felavatásával emlékeztek. Az ökumenikus istentiszteleten Vetési László hirdetett igét.

László Gyula emlékünnepség

2010. december 5-én László Gyula születésének 100. évfordulója alkalmából a Kőhalmi Református és Unitárius Egyházközség, valamint a Diaszpóra Alapítvány szervezésében megemlékezést tartottak a jeles személyiség szülővárosában, Kőhalomban.

Kolozs megye 12.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Lónai völgyben.

Örökségmustra Kolozs megyében - 2. rész

A Holttenger dokumentációs szórványprogram keretében idén folytattuk Kolozs megye kulturális örökségének feltérképezését és fényképes...

Kolozs megye 14.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Kis-Szamos völgyében. Az Alparéti (Bábolnai) völgy.

Kolozs megye 13.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Kis-Szamos völgyében. A Töki (Lozsárdi) völgy.

Kolozs megye 12.

Kolozs megye 11.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, együttélés a Borsa völgyében és környékén. Csomafájától a kolozsborsai tanyákig.