Főoldal / Fotótár / Alapítványunk munkája képekben /

Alapítványunk munkája 2012-ben

Szórványmisszió 2012

Július harmadik hetében dr. Gudor Kund Botond lelkész meghívására Gyulafehérvár lakótelepein és a város vonzáskörzetéhez tartozó falvakban végeztünk felmérő munkát. A misszió keretén belül a marosvásárhelyi Habakuk diákbábcsoport tagjai előadást tartottak Küküllőváron, Magyarpéterfalván, Gyulafehérváron, Vajasdon és Búzásbocsárdon.

20. Czelder - Földes szórványdíj átadó ünnepség

Helyszín: Istvánháza, református templom Időpont: 2012. október 16. Czelder Márton díjazott: Ady István magyarfülpösi lelkipásztor Földes Károly díjazott: Bodolai Gyöngyi újságíró

Mezőségi angyaljárás

2012 karácsonyán az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére „Angyalok a Mezőségen” mottóval nagyszabású karácsonyi szeretetakcióra került sor. Vetési László „Köszönet az áldásthozóknak” című beszámolójához készült ez a képes krónika is.

Kolozs megye 12.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Lónai völgyben.

Örökségmustra Kolozs megyében - 2. rész

A Holttenger dokumentációs szórványprogram keretében idén folytattuk Kolozs megye kulturális örökségének feltérképezését és fényképes...

Kolozs megye 14.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Kis-Szamos völgyében. Az Alparéti (Bábolnai) völgy.

Kolozs megye 13.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Kis-Szamos völgyében. A Töki (Lozsárdi) völgy.

Kolozs megye 12.

Kolozs megye 11.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, együttélés a Borsa völgyében és környékén. Csomafájától a kolozsborsai tanyákig.