Főoldal / Gyászhírek, Nekrológok /

BÁLINT ÁRPÁD (1926-2015)

BÁLINT ÁRPÁD nyugalmazott magyargyerőmonostori tanító, 2015. április 8-án délelőtt, életének 89. évében hosszú szenvedés után elhunyt.

1950-ben igaz szívű, parajdi születésű agyagfalvi fiatal székely tanítóként érkezett Kalotaszegre - és élete egészét e vidék szolgálatára szentelte. Tanított, nevelt, közösséget szervezett, művelte a rábízott népet, és a legnehezebb időkben is mindenkit hittel és humorral tudott vidámítani, bátorítani. Falujának, népének, egyházának hűséges tagja és lelkészeinek mindig hű barátja volt és maradt.

Temetése 2015. április 10-én, pénteken 13 órától volt a magyargyerőmonostori ravatalozóból.
Nyugodjék békében!

Bálint Árpád magyargyerőmonostori tanító 2014. júniusában, kalotaszegi tanítómestere, Kós Károly neki dedikált arcképe mellett

A nevető Bálint Árpád magyargyerőmonostori tanító (1926-2015)

Emlékére:

Kolozs megye 12.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Lónai völgyben.

Örökségmustra Kolozs megyében - 2. rész

A Holttenger dokumentációs szórványprogram keretében idén folytattuk Kolozs megye kulturális örökségének feltérképezését és fényképes...

Kolozs megye 14.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Kis-Szamos völgyében. Az Alparéti (Bábolnai) völgy.

Kolozs megye 13.

Magyar közösségek, arcok, építészeti emlékek, változások és együttélés a Kis-Szamos völgyében. A Töki (Lozsárdi) völgy.

Kolozs megye 12.

Kolozs megye 11.

Magyar közösségek, építészeti emlékek, együttélés a Borsa völgyében és környékén. Csomafájától a kolozsborsai tanyákig.